Bales d'albergínia amb salsa de porros (4 racions)


2 albergínies
1 gra d'all
100g de pa sec
4 cullerades de formatge de cabra curat o semi
1 rovell d'ou
500 ml de beguda vegetal o aigua
Un grapat de julivert picat

Per a la salsa
1 manat de porro
1 cullerada rasa de miso blanc
1 cullerada de puré d'ametlla

Traiem l’extrem de l’albergínia i la tallem a daus gruixuts . Els coem de 10 a 15 minuts en aigua bullint fins que les albergínies estiguin tendres . Colar i reduir a puré .

Hidratar el pa en la beguda vegetal , escórrer bé i esmicolar .

Barrejar el puré d’albergínia amb l’all escaldat , el pa remullat i el rovell d’ou . Afegir el julivert i el formatge de cabra .

Formar les bales i fregir-les en oli d’oliva . Escórrer sobre paper absorbent .

Per fer la salsa , coem les parts blanques dels porros fins que estiguin tendres . Triturem amb el miso , el puré d’ametlla , una mica de sal i aigua en quantitat necessària com per formar una crema .

Servim les boletes d’albergínia amb la salsa de porros.

Tags: