Bescuit de remolatxa (6/8 racions)


200 g de farina integral o semi-integral
1 sobret de llevat en pols
½ culleradeta de sal marina
100 g de sucre integral de canya + 2 cullerades
3 ous biològics
100 ml d'oli vegetal no refinat
3 remolatxes mitjanes (250 g aprox) pelades i ratllades
La pell ratllada d'una taronja
1 cullerada de canyella mòlta
1 grapat de nous i/o ametlles (opcional)

Escalfar el forn a 180 º C.
En un bol posar la farina, el llevat, la sal i el sucre.
En un altre bol batre els ous amb l'oli. Afegir a aquest els ingredients secs i barrejar. Afegir la remolatxa ratllada i la ratlladura de taronja. Abocar en un motlle antiadherent i portar al forn durant 40 minuts o fins que en introduir un escuradents al centre aquest surti net, sense restes de massa.
Retirar del forn.
Polvoritzar les dues cullerades de sucre integral amb la canyella i escampar la meitat sobre el pa de pessic, després girar-lo i fer el mateix de l'altre costat. Deixar refredar i servir.

Una cosa que saber sobre ...
la remolatxa! És una arrel rica en substàncies antioxidants i en minerals com ferro, liti i magnesi.
L'habitual és consumir la remolatxa cuita (fins i tot comprar-la ja cuita) però no s'ha de perdre l'oportunitat de prendre-la crua en amanides, ratllada, tallada molt fina, marinada o en sucs. Per exemple un bon suc d'una part de remolaxa, dos de pastanaga i dos de poma és excel · lent per combatre l'anèmia.

Tags: