Burguer de remolatxa amb maionesa tàrtara de soja (4/6 burguers)

Per als burguers:
80 g de remolatxa ratllada crua
60 g de blat sarraí
1 ceba tendra picada
1 cullerada de julivert picada
1 cullerada de cibulet picat o de farigola
15 g de llavors de gira-sol
60 g de farina de blat sarraí

Per a la salsa:
1 gra d'all
Sal marina
5 cullerades de beguda de civada
2 cullerades de suc de llimona
1 culleradeta de mostassa de Dijon
1 cullerada de vinagre de poma
200 ml d'oli d'oliva
1 cullerada de cogombre picat
fulles de remolatxa posades amb aigua calenta (per estovar una mica) i tallades a trossos petits.

Salsa:
Piquem l'all en un morter amb una mica de sal marina. El posem en el got d'un minipimer i afegim la resta d'ingredients excepte l'oli i el cogombre picat. Comencem a triturar i afegim sense deixar de batre l'oli a poc a poc fins a tenir una textura cremosa. Al final afegim el cogombre picat.

Burguers:
Posem en una cassola el blat sarraí amb el doble de volum d'aigua. Portem al foc i quan bulli baixar la flama, tapar i deixar que es cogui fins que estigui tendre. Colar i reservar.
Barrejar en un bol la remolatxa ratllada ben escorreguda amb el blat sarraí cuit, la ceba tendra, les herbes fresques i les llavors de gira-sol. Anar afegint la farina a mesura que anem "pastant" i aconseguint que la massa es lligui una mica.
Armem els Burguer amb ajuda d'un cèrcol de pastisseria i els rostim en una paella o una planxa fins daurar per ambdós costats.

*Servim l'hamburguesa amb la salsa.

Tags: