Curri de coliflor (4 racions)


2 cullerades d'oli d'oliva
Mitja cullerada de llavors de comí
1 ceba petita picada
2 grans d'all picats
400 g de patata tallada en cubs
1 culleradeta de curri mòlt
1 culleradeta de comí mòlt
1 culleradeta de coriandre mòlt
1 culleradeta de gingebre fresc ratllat
4 tomàquets madurs picats o ratllats
250 ml d'aigua
375 ml de llet de coco
1 coliflor (només les floretes o picada molt fina, tipus cuscus)
3 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de suc ​​concentrat de poma
sal marina

Escalfem l'oli en una olla i tirem les llavors de comí, tapem i esperem a que comencin a crepitar. Llavors afegim la ceba i l'all picats, dos pessics de sal marina i les patates. Remenem de tant en tant fins que les patates prenguin lleuger color daurat.

Afegim les espècies mòltes i remenem fins que aquestes es barregin bé.

Incorporem el tomàquet, el gingebre i la coliflor. Coem un parell de minuts remenant per integrar els elements.

Afegim l'aigua i la llet de coco, quan arribi el bull, reduïm el foc al mínim i deixem coure durant uns 15 minuts tapat. Barregem la salsa de soja amb el suc de poma i l'afegim el curry. Deixem reposar uns 5 minuts i servim.

Una cosa que saber sobre ...
el curri! És una barreja d'espècies molt utilitzada a l'Índia. Hi pot haver centenars de curris, gairebé tants com famílies ja que cadascuna li pot donar els seus diferents tocs més picants, més suaus, més dolços ...

Tags: