Minestra de primavera (4 racions)


1 porro
1-2 bulbs de fonoll
2 carbassons petits
Oli d'oliva, sal marina
2 pastanagues petites
100 g de faves pelades (sense pell) o pèsols
3-4 fulles d'espinacs frescos
Un grapadet d'herbes fresques variades

Rentem les verdures. Tallem la part blanca del porro a rodanxes o tires fines. Tallem el fonoll a trossets petits i el carbassó a dauets. Ofeguem tot en una olla amb una cullerada d'oli d'oliva i dos pessics de sal durant uns 3 minuts a foc mitjà-baix. Cobrim amb aigua bullint, tapem, baixem la flama i deixem coure fins que estiguin tendres.

Mentrestant tallem les pastanagues a rodanxes fines i tallem les fulles d'espinacs a tires.

Saltem en una paella amb oli d'oliva i un pessic de sal, les pastanagues, els espinacs i les favetes durant uns 2-3 minuts. Reservem.

Un cop cuites les verdures de l'olla, retirem ¾ parts i triturem; si quedés massa espès hi afegim una mica més d'aigua. Verifiquem el punt de sal. Tornem a l'olla aquest triturat, afegim el saltat i les herbes, barregem bé i servim.

*Es pot prendre calent o freda.

Tags: