Moussaka vegetal (4 racions)


250 g de soja texturitzada
5 cullerades d'oli d'oliva
1 ceba picada
2 grans d'all
2 cullerades de salsa de soja o tamari
1 culleradeta de comí mòlt
1 culleradeta de canyella mòlta
1 culleradeta d'orenga sec
400 g de tomàquet triturat
1 culleradeta de sucre integral o mel
3 albergínies
1 cullerada de julivert picat
2 patates cuites
2 cullerades de crema d'ametlla
1 cullerada de miso blanc
Posar a remullar la soja texturitzada.

Escalfar 1 cullerada d'oli en una paella, afegiu-hi la ceba picada i l'all i ofegar durant uns 5 minuts.
Afegim la soja texturitzada ben escorreguda, condimentem amb tamari i amb les espècies; ofeguem perquè es dauri.
Incorporar el tomàquet, el sucre integral o mel i 100 ml d'aigua. Deixem que arribi al punt de bull, baixem la flama, tapem i deixem que cogui durant uns 20 minuts; si està molt líquid, els últims 5 minuts destapar.
Mentrestant despuntar les albergínies, tallar a rodanxes o a làmines i rostir en una graella untan amb la resta d'oli d'oliva de tant en tant.
En el fons d'una font apta per al forn posar una capa gruixuda d'albergínies, posar el farcit de soja i acabar amb una altra capa d'albergínia.
Tritureu la patata cuita amb la crema d'ametlla i el miso i cobrir amb ella la superfície del pastís.
Coure al forn a 180ºC fins que la superfície estigui daurada.

Tags: