Pastís de blat de moro (polenta) i carbassó amb tomàquet marinat (4/6 racions)


5-6 tomàquets madurs
2 grans d'all
Herbes fresques
Sal
¼ got d'oli d'oliva
3 carbassons
2 cebes tendres
3 cullerades de formatge de cabra ratllat
140 g de polenta

Pelem els tomàquets, traiem les llavors i els trossegem. Els posem en una cassola amb les dents d'all sense pelar però aixafats, una mica de sal i l'oli d'oliva. Portem al foc fins que faci "xup-xup", baixem el foc, coem un parell de minuts i retirem. Deixem reposar unes 24 hores.

Piquem els carbassons i tallem les cebes tendres a rodanxes. Escalfem oli d'oliva en una paella, ofeguem les cebes durant un parell de minuts amb una mica de sal. Incorporem els carbassons i seguim la cocció fins que aquests estiguin tendres.

Posem la polenta en una cassola amb 3 vegades el seu volum d'aigua. Portem al foc i remenem contínuament fins que quedi ben espès. Retirem i barregem amb el remenat de carbassó. Afegim el formatge de cabra.

Untem una font amb oli d'oliva i escampem per la superfície una mica de farina de blat de moro gruixuda (polenta); aboquem la barreja, allisem la superfície i deixem refredar. Un cop sòlid, portem al forn per daurar la superfície o tallem en racions i les daurem a la planxa.

En servir col·loquem sobre una mica dels tomàquets marinats.

Tags: