Pastís de fruites del temps (4/6 racions)


Per a la massa brisa
200 g de farina integral o farina d'espelta
50 g de margarina bio no hidrogenat
2 cullerades de sucre integral de canya
1 mica de sal marina
150 aproximadament d'aigua o beguda vegetal

Per a la coberta
1 ou
120 g d'ametlla mòlta
1 C de pell de taronja ratllada o de llimona
2 cullerades de xarop d'atzavara
3 préssecs en làmines
3 albercocs en làmines
1 got de maduixes tallades
1 plàtan

Escalfar el forn a 200 ºC.
Per a fer la massa barrejar la farina amb la sal, el sucre i la margarina. Afegir l'aigua a poc a poc fins a formar una bola que no s'enganxi a les mans. Embolicar en paper film i deixar reposar a la nevera uns 20 minuts.
En un bol posar l'ou i batre-ho una mica. Afegir l'ametlla mòlta, la pell de cítric i el xarop de atzavara; barrejar bé.
Estirar la massa sobre la taula de treball i estendre-la sobre una safata de forn entapissada amb paper per coure.
Escampar la barreja sobre la massa i cobrir amb les rodanxes de fruita. Escampar una mica de sucre integral per sobre i enfornar de 20 a 30 minuts o fins que la massa de les vores estigui daurada.

Tags: