Pastís de polenta i carbassó (4/6 racions)


Per a la base del pastís:
150 g de polenta
600 ml d'aigua
1 cullerada d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal marina

Per al farciment:
3-4 alls tendres
2 porros
3 carbassons mitjans
1 grapat d'alga arame
2 ous
200 ml de crema vegetal (civada, soja)
Sal marina i oli d'oliva

Primer fem la base. Barregem en una olla la polenta amb l'aigua, 1 cullerada d'oli d'oliva i dos pessics de sal marina. Portem al foc i remenem contínuament amb batedor de varetes fins que bulli. Sense deixar de remenar esperem que la barreja espesseixi bé i retirem.

L'aboquem a un motlle antiadherent d'uns 28 cm de diàmetre prèviament untat amb oli i cobrim bé tot. Deixem refredar una mitja hora.

Mentrestant rentem bé les verdures del farcit, traiem les parts malmeses o més dures (que bé rentades ens serviran per a un brou). Tallem a rodanxes fines els alls tendres, els porros i els carbassons.

Escalfem en una paella gran 2 cullerades d'oli d'oliva i ofeguem les verdures amb dos pessics de sal marina durant 3 minuts. Tapem, afegim les algues i seguim la cocció a foc baix i tapat fins que estiguin tendres.

Escalfem el forn a 190ºC i portem la base de pastís al forn durant uns 20 minuts.

Barregem el farcit amb els dos ous batuts i la crema vegetal i aboquem sobre la base precuita i tornem al forn durant 5 o 8 minuts. 

Deixar refredar una mica i servir.

*Si és desitja es pot decorar amb unes fulles de ruca just abans de servir

Tags: