Pizza turca de bledes (4/6 racions)


350 g de farina integral
1 sobre de llevat sec de forner o 30 g de llevat fresc
2 cullerades d'oli d'oliva
170 ml d'aigua tèbia
500 g de fulles fresques de bledes
1 ceba picada
nou moscada
Sal marina i pebre negre
5 cullerades de crema de civada
2 cullerades de formatge de cabra ratllat (opcional)

Primer fem una massa. Posem el llevat fresc en un bol amb la meitat de l'aigua i una cullerada d'aigua tèbia. Tapem i deixem reposar uns 15 minuts. Després barregem amb la resta de la farina, l'oli d'oliva, dues culleradetes de sal i la resta de l'aigua. Fem una pasta que no s'enganxi a les mans i deixem descansar cobert amb drap de cuina fins que augmenti el seu volum.
Mentrestant rentem molt bé les fulles de bleda, la trossegem i la coem amb la pròpia aigua de rentat fins que estigui tendra. Escorrem, deixem refredar una mica i la piquem.
Ofeguem la ceba picada amb una mica de sal en una paella gran durant uns 5-6 minuts. Incorporem la bleda picada, afegim la crema de civada i remenem; condimentem amb sal marina, nou moscada i una mica de pebre. Retirem i deixem refredar.
Dividim la massa en 6 parts. Estirem un dels panets sobre la taula enfarinada, el tallem per la meitat i col · loquem una mica el farciment de bleda en una de les meitats. Ho cobrim amb l'altra i segellem molt bé. Repetim l'operació amb les altres masses.
Coem les pizzes turques en una paella pels dos costats fins daurar la massa.

Tags: