Receptes 2ª edició Benvinguts a Pagès

Una mica tard, però, com diu la dita, "millor tard que mai" smiley!

Gaspatxo amb "toc" de remolatxa

400g de tomàquet madur (sense pell)
150g de remolatxa tallada a trossets
1 cogombre petit, amb pell, tallat a trossets (100g)
Suc d'una llimona gran (50/60ml)
2 cullerades d'oli d'oliva E.V. de primera premsada en fred
1 culleradeta de sal
500ml d'aigua ben freda

Posem tots els ingredients, excepte l'aigua, en una batedora i triturem fins a obtenir una textura cremosa, després afegim l'aigua i triturem una miqueta més i llest!!!

Pica-Pica RAW

1 rodanxa de carbassó rodó
1 rodanxa de cogombre
1 cullerada de crema d'api i nous
1 fulla de ruca
Germinats de bròcoli
Vinagreta d'ametlles

1 rodanxa de tomàquet
1 culleradeta de pesto
1 polsim de flor de sal

Paté de remolatxa
1 bastonet de pastanaga, api o qualsevol altre tipus de verdura amb consistència per fer de cullereta.
Pètals de flor de calèndula 

Per a la crema d'api i nous:
(per a què la textura quedi ben fina, s'aconsella una batedora potent, tipus Blendtec amb got especial per a patés -que és la que jo he utilitzat- o Vitamix, Thermomix..., Si el got de la batedora que utilitzeu és gran, potser haureu de doblar les quantitats perquè no hi haurà la quantitat suficient per a què les cutxilles treballin bé. La podeu guardar a la nevera i consumir en tres o quatre dies)

200g d'api (sense les fulles)
100g de nous del brasil
Suc de mitja llimona gran (30ml) i la ratlladura de la pell

2 cullerades d'oli d'oliva E.V. de primera premsada en fred
1 pessic de sal (1/2 culleradeta)

Posem tots els ingredients en una batedora i triturem fins a obtenir una textura cremosa.

Per a la vinagreta:
(depenent de la quantitat que vulguem, doplarem, triplicarem, etc, la recepta; Així de fàcil!)

1 cullerada de vinagre de poma balsàmic
1 cullerada de crema d'ametlla blanca (jo he utilitzat la marca Jean Hervè)

1 cullerada de xarop d'atzavara (agave)

Barrejem bé tots els ingredients i llest!

Per al pesto:
50g de fulles d'alfàbrega fresca
50g d'ametlla crua sense pell (la fem farina amb un molinet de cafè o thermomix)
100ml / 130ml d'oli 
d'oliva E.V. de primera premsada en fred
Una miqueta de sal

Afegim a la batedora les fulles d'alfàbrega fresca, l'oli i la sal i triturem de mica en mica fins que les fulles quedin a trossets petits. Posem la farina d'ametlla en un pot de vidre suficientment gran com per a poder afegir l'alfàbrega trinxada amb l'oli i la sal i barregem amb una cullera tots els ingredients. Rectificar d'oli segons la textura més densa o més líquida que vulguem i de sal.

*S'aconsella preparar el pesto sempre unes hores abans, perquè l'oli agafi tot el sabor de l'alfàbrega i l'ametlla s'estovi.

Per al paté de remolatxa:
(per a què la textura quedi ben fina, s'aconsella una batedora potent, tipus Blendtec amb got especial per a patés -que és la que jo he utilitzat- o Vitamix, Thermomix..., Si el got de la batedora que utilitzeu és gran, potser haureu de doblar les quantitats perquè no hi haurà la quantitat suficient per a què les cutxilles treballin bé. La podeu guardar a la nevera i consumir en tres o quatre dies)

100g pipes de gira-sol (remullades prèviament 3 hores mínim i 8 màxim)
75g de remolatxa tallada a trossets
Suc de mitja llimona gran (30ml)
30ml de Tamari
Una miqueta de comí
*oli d'oliva E.V. de primera premsada en fred

Posem tots els ingredients en el got de la batedora i, començant per la velocitat més baixa, anar pujant de mica en mica, fins la velocitat màxima i fins a obtenir una textura cremosa (com que és molt densa, depenent del tipus de batedora que utilitzeu, haureu d'obrir vàries vegades i amb una espàtula treure el vuit que es pot formar entre les cutxilles i/o afegir una mica d'oli per acabar d'aconseguir la textura desitjada).

El muntatge és ven fàcil... Agafem la rodanxa de carbassó, posem a sobre la de cogombre i afegim una cullerada de crema d'api i nous. Decorem amb la fulla de ruca, els germinats i un raig de vinagreta d'ametlles. Per altra banda, posem la rodanxa de tomàquet amb un polsim de flor de sal i la culleradeta de pesto per sobre. Per acabar, col·loquem una mica de paté de remolatxa, amb una miqueta de comí per sobre, el bastonet de pastanaga i decorem amb les fulles de flor de calèndula cheeky

Cracker pizza galàctica RAW

1 cracker de pa d'Esseni
1 rodanxa de tomàquet
1 cullerada de formatge vegà d'anacards al carbassó
1 fulla de ruca
Germinats d'alfals i crèxens
Vinagreta d'ametlles (la mateixa que em utiltizat en el Pica-Pica Raw)

Un polsim de flor de sal
Pètals de flor de pensament

Per al cracker de pa d'Esseni:
(Per a l'elaboració d'aquest cracker és necessari l'us d'una deshidratadora o forn amb funció de vent a menys de 45 graus... El procediment és llarg, però val la pena! Jo vaig assistir a un taller impartit per Eva Roca de www.crudivegania.org i des de llavors sempre en faig. Són genials per acompanyar amb qualsevol tipus de paté!!!)

225g de sarraí germinat (2 hores abans d'anar a dormir posa les llavors en remull, havent-les rentat prèviament, i després deixa germinar durant 16h/24h de la següent manera: Col·loca les llavors en un colador suficientment gran com per a què les llavors no quedin massa apilades -com menys apilades quedin, millor germinaran-, tapa amb un drap de cuina de cotó i col·loca el colador dins d'un recipient de vidre o a sobre d'un plat que permeti que l'aigua s'escorri bé. Al matí rega/esbandeix les llavors cada 3 o 4 hores; Una vegada han tret la "cueta" ja les tindràs llestes!) 
225g de pipes de gira-sol (remullades prèviament 6 hores en aigua i esbandides; Deixar escórrer l'excés d'aigua)
300g de lli (remull d'un mínim de 2 hores amb 600ml d'aigua)

750g de pastanaga ratllada (o trinxat ben petit amb l'ajuda d'una batedora tipus Thermomix)
550g de ceba tendra tallada en juliana (o trinxat ben petit amb l'ajuda d'una batedora tipus Thermomix)
200g d'api o carbassó ratllat (o trinxat ben petit amb l'ajuda d'una batedora tipus Thermomix; Les que jo vaig fer portaven carbassó)
125ml d'oli d'oliva E.V. de primera premsada en fred
2 cullerades de sal d'herbes.

En un bol gran barreja les hortalisses amb l'oli i la sal d'herbes i deixa marinar mentre que, en una batedora potent, afegeixes el sarraí germinat, les pipes de gira-sol i el lli i tritura a velocitat màxima -jo he utilitzat la Thermomix perquè permet l'us de l'espàtula que incorpora per a ajudar en el procés de trituració- Quedarà una pasta enganxosa on es podrà apreciar perfectament les llavors de lli, que no arriben a triturar-se, i trossets de pipes. En un bol, una mica més gran, barreja-ho tot. Ara només queda estendre la barreja en les safates de la deshidratadora utilitzant paper de fornejar i pretallar-les quan les tinguem ven esteses (amb aquesta recepta omplim totes les safates de la deshidratadora. Per a què quedin més o menys iguals, jo utilitzo una bàscula i, calculant el pes total de la barreja, ho divideixo pel nombre total de safates; Així asseguro que totes es faran per igual!). I, per últim, les deshidratem durant 10h a 43 graus i donem la volta, retirem el paper i deshidratem 10h més a la mateixa temperatura (per a que l'aliment arribi a 43 graus i el procés de deshidratació no s'allargui massa, la temperatura del termòstat de la deshidratadora ha de ser uns 10 graus més alta)

Per a la crema de formatge vegà d'anacards al carbassó:
(depenent del tipus de batedora que utilitzeu, per exemple una thermomix, haureu de doblar les quantitats perquè si no la batedora no té quantitat suficient per a què les fulles treballin bé. La podeu guardar a la nevera i consumir en tres o quatre dies)

150g d'anacards (remullats prèviament 3 hores en aigua)
Suc de mitja llimona gran (30ml)
1 cullerada d'oli d'oliva E.V. de primera premsada en fred
1 cullerada de llevat nutricional (he utilitzat el de la casa Salut Viva amb B12)
1/2 cullerada d'orenga
1 pessic de sal (1/2 culleradeta)
1/2 carbassó gran

Llençar l'aigua del remull dels anacards i esbandir amb aigua neta. Posem tots els ingredients en una batedora i triturem fins a obtenir una textura cremosa.

El muntatge... Agafem el cracker, posem la rodanxa de tomàquet a sobre amb un polsim de flor de sal i amb una bona cullerada de formatge vegà al damunt. Decorem amb la fulla de ruca, els germinats, un raig de vinagreta d'ametlles i els pètals de flor de pensament.

"Nutrela" amb maduixes

2 cullerades de crema de xocolata amb avellanes
1 maduixa
Una mica de xarop de sucre de coco
Un grapat de nibs de xocolata

Per a la crema de xocolata amb avellanes:
(Una alternativa a la Nutela convencional molt més nutritiva, per això la vàrem batejar amb "Nutrela"!!!)

350g crema d'avellanes 100% (si tens una batedora potent, pots fer-la prèviament batent les avellanes i, si l'oli de la pròpia avellana no és suficient, afegir una mica d'oli de sèsam, si no, utilitza un pot de crema d'avellanes ja feta -depenent del temps que tinc aquesta última opció, tot i que és més cara, em resulta molt pràctica i m'estalvia temps-
150g de sucre de coco
80g de cacao pur en pols
300ml de llet d'arròs
1 culleradeta de vainilla (opcional)

Afegeix tots els ingredients en el got d'una batedora potent i, començant per la velocitat més baixa, anar pujant de mica en mica, fins la velocitat màxima. Guardar a la nevera i consumir en una setmana (la textura quedarà més densa una vegada la refredem)

El muntatge... Ens ho podem estalviar, oi? wink


Tags: