Tabulé de quinoa amb favetes


300 g de quinoa
100 g de favetes pelades
2 tomàquets
½ tassa de fulles de menta picades
½ tassa de julivert picat
El suc d'una llimona
6 cullerades d'oli d'oliva
Uns pessics de sal marina

Per a la quinoa posem a escalfar 120 ml d'aigua en una cassola i alhora retem la quinoa i la posem a torrar en un altre cassola, remenant de tant en tant.
Quan l'aigua arrenqui el bull i la quinoa estigui seca, afegir la quinoa a l'aigua bullint, baixar el foc i coure amb tapa fins que l'aigua s'hagi absorbit completament (uns 10-12 minuts). Deixar reposar tapat i fora del foc 5 minuts.
Pelem els tomàquets: els submergim 10 segons en una cassola amb aigua bullint (fora del foc). Retirem, deixem refredar i pelem. Tallem a daus rebutjant les llavors.
Barregem en un bol l'oli d'oliva, el suc de llimona, les fulles de menta i de julivert, i la sal.
Barregem la quinoa amb els tomàquets, les favetes i unim l'amaniment.
Barrejar i servir.

Una cosa que saber sobre ...
Les faves: el començament de la primavera és el millor temps de les faves quan estan molt tendres i són de fàcil digestió. Com propietats mes destacades figura la seva aportació de fibra i d'ajuda en el metabolisme dels greixos pel que es recomana en casos de restrenyiment, colesterol alt i en dietes per a baixar de pes.

Tags: