Taller de pa... Fotos i resum!


La Nani ens va explicar les característiques organolèptiques del pa i perquè no es pot dir que tots els pans alimenten. Vam poder comparar dues etiquetes de pa on va quedar demostrat que hi ha una llarga llista d'ingredients afegits, tipus estabilitzadors E-XXX, agents de tractament de la farina, tipus de llevat, etc.

Vam poder tastar diferents tipus de pa, que es van elaborar dimecres anterior i que es van conservar de maneres diferents, i comprovar que tot i que no eren pans acabats de fer, només activant-los amb una mica de calor podem gaudir-ne durant tota la setmana.

Ens va explicar quins ingredients són els bàsics del pa i el perquè el llevat mare 100% (o sigui, que l'únic llevat de la composició del pa sigui 100% llevat mare i no pas llevat mare + llevat de forner o llevats d'altres tipus) transforma els sucres complexos i facilita la digestió i absorció de nutrients. 

Vam acabar fent una mica de tertúlia per arreglar el món!

Veure també Projecte Apartat 108