Bescuit d'arròs, quinoa i llavors


200 g de farina d'arròs
100 g de farina de quinoa
20 g de quinoa
1 sobret de llevat en pols
1 culleradeta de sal
250 ml d'aigua
40 g de llavors de gira-sol
2 cullerades de llavors de lli
1 cullerada de llavors de rosella
Oli d'oliva

En un bol barrejar la farina d'arròs amb la farina de quinoa, els grans de quinoa, el llevat i la sal; afegir l'aigua i barrejar.
Oliar un motlle d'uns 25 cm de diàmetre o una safata per forn, escampar la meitat de les llavors pel fons i abocar la massa. Tirar per sobre la resta de llavors.
Portar al forn a 180 º C durant uns 25 minuts. Retirar, deixar refredar i servir.

Una cosa que saber sobre ...
La quinoa! Tot i que es consumeix com un cereal no pertany a la família de les gramínies, és una planta anual de fulles amples pertanyent a la família de les quenopodiàcies, a la qual també pertanyen la remolatxa, l'espinac i la bleda. És interessant en l'alimentació pel seu alt nivell proteic (el doble que qualsevol cereal), la seva manca de gluten i la seva bona digestió.

Tags: