Carbasses mini farcides (per a 4 carbasses)


4 carbasses Jack Be Little (carbasses mini)
2 cebes grans
1 o 2 dent d’all
2 tomàquets madurs
50 gr. de tofu fumat tallat a daus molt petits o esmicolat (la recepta original porta “bacon”)
1 carbassó petit
50 gr. de formatge roquefort o blau (o 50 gr. de crema de llet vegetal amb una mica de farina per espessir)
sal
oli
fulles fresques d’alfàbrega (es pot substituir per farigola fresca o altre al gust)

PREPARACIÓ  DE LA SALSA PER AL FARCIT

Es ratlla la ceba i l’all i es fa el sofregit a foc lent, fins que quedi ben daurat.
S’hi afegeix el tomàquet i es deixa fent a foc lent fins que redueixi (tot plegat mitja horeta).
S’hi afegeix el tofu fumat; quan està cuit (de 5 a 10 minuts) s’hi afegeix el carbassó pelat i tallat a daus ben petits. Es va remenant tot 5 minuts més.

Finalment s’hi afegeixen 10 ó 20 (segons el gust) fulles d’alfàbrega ben picades (es pot passar pel turmix amb una mica del sofregit, per tal que l’agafi bé), es remena una mica més i ja podem tancar el foc.

PREPARACIÓ DE LES CARBASSES*
Es renten.
En cru, cal talla’ls-hi el barret i amb una cullereta es van traient totes les llavors (quedarà una carbassa d’una paret d’un dit de gruix)
S’hi fica el farcit i al forn 20-30 minuts a 180 graus (depèn de com siguin de grans les carbasses)

*La carbassa es menja tota (amb pell inclosa), tret de la cueta... no és només un recipient decoratiu!
**Qualsevol farcit que us agradi li pot quedar perfectament bé (amb espinac, all, pinyons, panses, ceba i xampinyons…)

Tags: