Crema de carbassa amb fonoll


1 ceba gran
1 bulb de fonoll
1 cullera sopera d’oli
Una mica de sal
1 carbassa (uns 700 gr. una vegada pelada)
½ got d’aigua

Opcional
2 culleres soperes de miso blanc “Shiro miso”
Formatge de cabra ratllat

Tallem la ceba i el fonoll a mitges llunes fines i ho posem, amb un raig d’oli i una mica de sal (no gaire), en una cassola a foc mig fins que agafi un color daurat (uns 10 minuts); anirem remenant de tant en tant.
Tallem la carbassa a daus no gaire grans i ho afegim a la cassola remenant perquè quedi ven barrejat; afegim el mig got d’aigua, tapem, baixem el foc una mica i ho deixem coure durant 20 minuts.
Una vegada finalitzada la cocció ho retirem del foc i afegim les dues culleres de miso blanc. Ho triturem tot i servim amb una mica de formatge ratllat per sobre.

La carbassa és una gran amiga de les artèries per ser un dels aliments més baixos en grassa i sodi. Destaca per la seva gran riquesa de betacorotè(provitamina A) i en minerals com el potassi i el calci. El seu contingut en fibra soluble també és destacable, per això te un efecte saciant sobre la gana. Tenen propietats hipertensores, diürètiques, laxants i preventives del càncer.

Tags: