Crema de carbassa i gingebre amb pipes (4 racions)


1 ceba picada
2 grans d'all
2 cm d'arrel de gingebre
2 cullerades d'oli d'oliva
1 culleradeta de comí mòlt
1 culleradeta de canyella mòlta
600 g de carbassa
4 cullerades de llavors variades (carbassa, gira-sol, sèsam)
1/4 tassa de salsa de soja

Pela i pica la ceba i els alls. Pelar i ratllar l'arrel de gingebre.
Escalfar l'oli en una olla i ofegar tot amb les espècies i una mica de sal durant 3 minuts a foc mitjà-baix. Retirar i triturar amb una mica d'aigua.
Peleu la carabassa i tallar-la a daus petits. Posar a l'olla juntament amb la pasta de ceba i afegir 1,5 l d'aigua. Deixar que arrenqui el bull, baixar, tapar i deixar coure uns 20 minuts. Retirar i afegir la salsa de soja.
Torrar lleugerament les llavors de carbassa en una paella i col · locar enmig dels plats servits.

Una cosa que saber sobre ...
La carbassa és rica en betacarotens, una vegada en l'organisme es converteix en vitamina A segons aquest ho necessiti, és a dir, que si hi ha deficiència d'aquesta vitamina el cos l'obtindrà a partir dels betacarotens. La vitamina A és indispensable en la formació i el manteniment de la pell, les mucoses, dents i ossos.
El gingebre constitueix una excel · lent opció per estimular la gana i activar els processos digestius. S'utilitza per a combatre els dolors d'estómac i fins i tot per a tractar les úlceres gàstriques, per les seves propietats digestives, és eficaç per al tractament de la indigestió, els gasos, la inflor i tots els símptomes generals associats a la síndrome del còlon irritable i també ajuda a millorar el flux sanguini gràcies al seu efecte termogènic.

Tags: