Pa, magdalenes i palets artesans


Pa, magdalenes i palets artesanals de proximitat:

www.hortaplademunt.cat/products/ si voleu afegir aquest producte a la vostra cistella, heu de tenir en compte que dimecres és el dia que l'anem a buscar acabat de fer i només els que teniu entrega els dijous o divendres el podeu demanar. Generalment només el servim amb previ encàrrec i, tot i que sempre portem uns quants de més, aconsellem que si us voleu assegurar que el/s rebreu, ens envieu un missatge o WhatsApp al 600507281 abans de dilluns al migdia i ens aviseu de que afegireu a la vostra comanda x pans, magdalenes o palets de tal tipus.

EL PROJECTE

 Són dos germans la Nani Moré (obrador i entregues) i en Francesc Moré (administració i CCPAE).

L’Apartat 108 neix l’any 2011... Recuperen les tècniques tradicionals i elaboren de forma artesanal el pa i dolços amb ingredients d’agricultura ecològica. Tenen inquietuds per aprendré allò que és bo i recuperar el que ha fet que el pa sigui un aliment basic a la dieta.

El forn de caldeix directe

Buscaven un forn amb unes carecteristiques especials, va ser quan varen coneixer a l’Ernesto i el seu forn de caldeix directe quan varen tenir clar l’objectiu..., construir un forn com el seu!!!

Com funciona el forn de caldeix directe?

L’encesa del forn es du a terme la nit abans: s’escalfa la cúpula fins a 600°, després es neteja, i al matí té la temperatura adient per coure.

Utilitzant aquest tipus de forn es redueix el consum energètic, es pot coure tota la producció sense necessitat de tornar a encendre el foc durant una jornada sencera i s'aconsegueix potenciar les propietats organolèptiques del pa i dels dolços que s’hi elaboren.

Llevat mare

Tots els pans estan elaborats exclusivament amb el nostre llevat mare propi, aquest s’obté a través d’un procés llarg de fermentacions, on aconseguim que apareix-hi l’àcid làctic i acètic, que són els responsables de transformar els sucres complexos facilitant així la seva digestió i absorció de nutrients, conjuntament amb una reacció alcohòlica que s’encarrega de que el pa creixi.

La majoria de pans que s’elaboren actualment utilitzen el llevat de forner o un combinat amb massa mare, en aquestes dues fórmules només es produeix una fermentació alcohòlica.

Els pans

Tenim una capacitat productiva de 150 pans setmanals. Amassem amb una amassadora de braços , formem  i embolem els pans a mà, un a un, la fermentació es realitza en armaris de fusta. 

Oferim una amplia varietat de pans de manera que tingueu un pa per cada moment. Pans d’espelta i blat amb farines integrals i blanques de cultiu ecològic (amb aval) i totalment lliures d’additius, conservants i colorants. Poc a poc treballem amb productors catalans i varietats tradicionals.

Informació a destacar:

El pa té una durabilitat aproximada de 7 dies (el podem activar en el forn 10 minuts o torrar lleugerament si es consumeix dies després de la seva elaboració... boníssim!)

Les magdalenes i/o palets tenen una durabilitat aproximada de 20/30 dies (umm!)

Els productes que s'utilitzen són de proximitat i ecològics.

Producte artesà elaborat el 100% amb llevat mare.

L'oli utilitzat és de primera pressió en fred.

El sucre utilitzat és panela de comerç just.

La llet utilitzada és 100% vegetal.