Ratatouille PLA DE MUNT


1 ceba
1 pebrot o patates
2 carbassons
½ carbassa
1 fulla de llorer
1 branca de romaní
2 cullerades d'olives negres picades
200 g de tofu
1 raig d'oli
2 cullerades de salsa de soja

Rentem les verdures i les tallem a dauets.
Les col · loquem al contenidor d'una olla de vapor juntament amb el llorer i el romaní i coem fins que estiguin ben tendres.
Mentrestant esmicolem o tallem el tofu a trossets molt petits, gairebé com un esqueixat, ho barregem amb la salsa de soja i el col · loquem en una paella amb un raig d'oli i coem fins que quedi crocant.
Retirem, col · loquem en una font, afegim les olives negres i condimentem amb sal i pebre. Finalment escampem el tofu crocant per sobre i servim.

Una cosa que saber sobre ...
La ratatouille! És un famós plat d'origen francès similar a la samfaina. El secret d'una bona ratatouille, segons els entesos, és fer una cocció llarga i a foc lent.

Tags: