Rotlles de bleda amb quinoa (4 racions)


1 pebrot vermell
1 ceba tendra
300g de quinoa cuita
50g de raïm passa
50g d'ametlles torrades
50g de pinyons
1 cullerada de julivert picat
1 cullerada de coriandre picat
1 cullerada de menta picada
El suc de 2 llimones
Oli d'oliva
Fulles de bleda (sense penca o penca molt fina)

Netejar i tallar les verdures a dauets (excepte les fulles de bleda).
Barrejar la quinoa cuita amb les verdures i la resta d'ingredients.
Escaldar les fulles de bleda i deixar-les assecar en un drap sec i net.
Montar els rotllets col · locant sobre cada full una cullerada de la barreja, tancar-la primer dels costats i després enrotllar.
*Mantenir refrigerats fins al moment de servir. Es pot acompanyar amb una salsa de iogurt natural, suc de llimona, all picat i cogombre ratllat.

Una cosa que saber sobre ...
La quinoa! Encara que es consumeix com un cereal no ho és sinó que es tracta d'una llavor que comparteix família amb els espinacs i la remolatxa. És un veritable superalimento que ha nodrit civilitzacions com la dels inques, que el consideraven un "gra mare". Molts anys més tard la FAO (Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació) comprovaria el que els inques ja sabien, que la quinoa té un balanç nutricional (sobretot proteic) que s'acosta a l'ideal de l'alimentació humana. Fins i tot per això i la seva practicitat s'ha inclòs en la dieta dels astronautes en viatges espacials. Avui en dia s'està fent un important lloc en les taules de tot el món consumint com un cereal més en amanides, saltats, flocs per esmorzar i fins begudes.

Tags: