Rotlles de col (4 racions)


6 cebes tendres picades
600 g de patates
2 grans d'all
1 cullerada de pell de llimona ratllada
50 g d'olives picades
2 cullerades de menta i julivert picats
50 g de formatge de cabra ratllat
Col blanca
Sal i pebre

Salsa per acompanyar:
1 ceba
700 g de blat de moro dolç
50 ml de brou de verdures
200 ml de crema de civada

Picar les cebes separant la part blanca de la verda. Pelar i ratllar les patates. Pelar i picar els alls.

Escalfa dues cullerades d'oli d'oliva i ofegar les cebes picades juntament amb les patates ratllades i els alls picats. Coure uns 15 minuts o fins que la patata estigui tendra. Afegir la part verda de la ceba tendra, la pell de llimona ratllada, les olives picades, les herbes picades i el formatge ratllat. Condimentar i deixar refredar.

Blanquejar fulles de col, escórrer sobre un drap de cuina net i sec. Posar en un extrem una bona cullerada del farcit i enrotlleu la fulla de col.

Per a la salsa: Pelar i picar la ceba. Ofegar durant un minut en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Afegir el blat de moro dolç escorregut i el brou de verdures. Deixar que bulli, baixar el foc i deixar 5 minuts més. Tritureu i afegir la crema de civada; salpebrar i servir amb un fil d'oli i julivert picat.

Afegir un raig de salsa per sobre del rotllos de col i servir.

Una cosa que saber sobre ...
La col! Pertany a la família de les crucíferes com el bròquil, les cols de Brussel · les, i la Llombarda, totes elles de reconeguts mèrits per les seves propietats benèfiques. La col en particular és alcalinitzant de la sang, en suc està indicat en casos d'úlcera gàstrica per la seva acció protectora de la mucosa, i fermentat com el xucrut afavoreix el bon desenvolupament de la flora intestinal. És un veritable aliment anti - aging!

Tags: