Saltat de col i cuscús (4/6 racions)


200 g de cuscús
½ col
2 tasses de verdures variades tallades a tires
3 cullerades d'oli d'oliva
Sal i pebre
100 g de tofu fumat
Mitjana tassa de fruits secs picats
Mitjana tassa de germinats de soia
tamari

Posem aigua a bullir i aboquem sobre el cuscús (mateix volum d'aigua). Tapem i deixem reposar perquè absorbeixi tota l'aigua.
Tallem la col a tires fines amb ganivet o amb una mandolina, la posem en un bol amb una mica de sal i ho premem amb la mà dues o tres vegades per estovar una mica les fulles.Escalfem una mica d'oli en un wok i daurem el tofu. El retirem i reservem.

Saltegem les verdures juntament amb la col. Afegim el tofu, el cuscús, els germinats i la fruita seca picats. Afegim un rajolí de tamari, remenem i retirem.
Escampar per sobre una mica de cibulet i servir.

Una cosa que saber sobre ...
La cocció al wok: El wok és una gran paella amb parets altes. És molt popular en la cuina asiàtica on s'utilitza sobretot per saltar els aliments en un moviment constant a través del qual es manté uniforme la calor.

Tags: