Sushi-maki vegetals


200 g d'arròs integral
40 ml de vinagre d'arròs o de poma
1 cullerada de xarop de atzavara (ágave)
¼ culleradeta de sal marina
alga nori
1 alvocat
1 pastanaga
1 cogombre
Salsa de soja

Rentar l'arròs i escórre'l bé. Posem a escalfar 300 ml d'aigua al mateix temps que posem a torrar l'arròs. Quan l'arròs estigui ben torrat i l'aigua bullent, separar el recipient del foc i abocar l'aigua, tornar al foc, baixar la flama al mínim, tapar i deixar coure fins que es consumeixi tota l'aigua.

Mentrestant preparar el condiment. Barrejar el vinagre amb el xarop i la sal marina. Quan l'arròs estigui molt tendre, passar a un recipient i afegir el condiment avinagrat, remoure i deixar entebeir.

Tallar tires a triar (alvocat, pastanaga, cogombre, enciam, etc ...) al centre i enrotllar amb l'ajuda de l'estoreta.

Estendre una estoreta per fer sushi sobre la taula, col · locar la fulla d'alga nori amb la part rugosa cap amunt. Estendre l'arròs per tota la superfície deixant un marge en un dels extrems de 1,5 cm. Tallar en 6-8 peces cada rotlle que s'obtingui. Servir amb salsa de soja.

Una cosa que saber sobre ...
La cuina japonesa! Està considerada una de les més saludables del món, amb una equilibrada aportació de proteïnes, hidrats de carboni i greixos sanes, a més de no ser molt calòrica comparant-la amb la dieta occidental. A això se li atribueix la baixa incidència de càncer i de malalties cardiovasculars. Les algues per exemple són aliments de sòlida presència a la taula nipona, i n'hi ha de moltes varietats i per les més diverses utilitats culinàries. La nori per exemple és la típica del sushi, però es pot usar pràcticament en qualsevol plat cru o cuit, afegint riquíssims minerals i un delicat sabor marí.

Tags: